Despre eScaun

Scaune, fotolii, canapele, banci si mese fabricate in Romania

Dragostea pentru interioare unice și cererea de mobilier de înaltă calitate, îmbinate cu peste 15 ani de experientă, constituie fundamentul companiei noastre. Suntem specializați în fabricarea și vânzarea de articole de mobilier lucrate manual, de înaltă calitate, pentru casă și birou.

Produsele fabricate sunt scaune, bănci, fotolii, canapele și mese, toate fabricate manual, inovatoare în design și material. Toate produsele sunt realizate cu cea mai mare atenție și grijă. 

escaun.ro finisaj lemn    finisaj lemn escaun.ro

Fiecare dintre piesele noastre sunt realizate exclusiv din materiale de înaltă calitate. Este preocuparea noastră să îndeplinim dorințele și exigențele clienților noștri. Selecția noastră mare de mese, scaune, canapele și fotolii sunt potrivite pentru toate spațiile și pentru un confort excepțional.

Produsele noastre pot înfrumuseța atât interioarele imobilelor private cât și interioarele hotelurilor, restaurantelor, birourilor sau cafenelelor. Se potrivesc cu orice stil, fie cu stilul industrial (al cărui design mizează pe lemn, piele, fier, oțel și forme brute, nefinisate), fie cu stilul alpin chic (al cărui design combină mobilierul modern și contemporan cu elemente brute), sau cu stilul scandinav (care folosește materiale naturale, mai ales lemnul, care oferă acel sentiment de căldură).

eScaun.ro acționează ca un element de legătură între producție și clientul final. Acest lucru ne permite să răspundem tuturor solicitărilor specifice clienților și să le punem în aplicare.

Am început această călătorie din dorința de a aduce în casele clienților noștri produse cu design original, atent lucrate, pregătite să înfrumusețeze orice spațiu. Produsele noastre de înaltă calitate sunt opțiune pentru cei care doresc rezistență și durabilitate, pentru că acestea sunt cele mai importante doua principii ale noastre.

escaun.ro finisaj piele    piele escaun.ro

Produsele fabricate de eScaun.ro sunt dezvoltate și proiectate de echipa noastră, având un design unic pe piață. eScaun.ro este locul în care sufletul și materia se combină într-un mod care tinde spre perfecțiune, o simfonie de forme, materiale, culori, dimensiuni, atingeri și trăiri, armonios orchestrate de bagheta unei echipe profesioniste.

Pielea este un material durabil, elegant, flexibil, puternic si durabil.

Folosim explicit piele de bivol pentru produsele noastre. Acestea sunt piei durabile și robuste, cu pori grosieri. Spre deosebire de pielea de vacă normală, pielea de bivol are o porozitate semnificativ mai grosieră. Acesta este motivul pentru care pielea de bivol este preferata noastra pentru banci, scaune, canapele si fotolii.

Cu acest tip de piele, coloranții ecologici pătrund adânc în pori în timpul procesului de colorare, fără a modifica suprafața pielii. Structura ei rămâne neschimbată.

Pielea de bivol de pe produsele noastre au urmatoarele caracteristici.

Pielea naturala de bivol este spalata manual in fabrica noastra, apoi se aplica un strat de vopsea elastică pe bază de apă pentru a preveni pierderea culorii. Pielea este apoi impregnată cu o ceară transparentă. Acest lucru face ca pielea să fie rezistentă la substanțe lichide și alte poluări.

Toată pielea noastră respectă reglementările stricte și ghidurile UE privind utilizarea și prezența coloranților PCP, CFC, Chromo (VI) și AZO în timpul procesului de colorare. Datorită naturaleței pielii, pot apărea diferențe de culoare între diferitele loturi de culoare.

Culorile ilustrate se pot abate de la realitate, de aceea va punem la dispozitie mostrele de culoare care se pot comanda. Pentru mai multe informatii nu ezitati sa ne contactati.

PIELEA NATURALA DE BIVOL

Pielea naturală de bivol (BUFFALO) este numărul nostru unu atunci când vine vorba de pielea folosita pentru scaune. Pielea este prelucrată cu o grijă deosebită, vopsită manual, patinată în mod repetat și cerată, rezultând o suprafață foarte plăcută, ușor de întreținut, cu un aspect individual.

Pielea de bivol se caracterizează printr-o structură tipică granulată în care canalele părului sunt clar vizibile. Ea se estompează în timp, dându-i caracterul tipic. Pielea este realizată pe partea granulată, care se caracterizează prin diverse leziuni, cum ar fi cicatrici vindecate și mușcături de insecte, zone cu chelie sau îngroșate. Aceste detalii dau pielii de bivol aspectul rustic, natural.

Buffalo Negru (Cole)

Buffalo Brandy

Buffalo Maro inchis

Buffalo Cognac

Buffalo Rosu

Buffalo Galben

Buffalo Antracit  spalat

Buffalo Antracit

Buffalo Albastru

Buffalo Mustar

Buffalo PETROL

Buffalo Taupe

Buffalo Olive

Buffalo Taupe

Buffalo Cognac inchis

Pielea naturală de bivol (BOTSWANA) este vopsită manual în Italia, rezultând o schemă de culori foarte frumoasă și uniformă. Procesul de finisare este rotunjit cu o grijă deosebită pentru a face scaunul dumneavoastră deosebit de moale și confortabil.

Pielea de bivol Botswana are o textură distinctivă, cu un aspect granulos și un finisaj natural. Această textură conferă un aspect elegant și autentic produselor de mobilier din piele. Pielea de bivol Botswana reprezintă o alegere premium pentru cei care apreciază calitatea, durabilitatea și sustenabilitatea în produsele lor din piele.

Botswana MARO

Botswana COGNAC

Botswana TAUPE

Botswana GREY

Botswana OLIVE

Piele naturală de bivol (STELVIO)  este o piele de bivol specială din Asia, care este vopsită manual în Italia. Pielea noastră Stelvio este, de asemenea, tratată cu produse de îngrijire speciale care fac suprafața deosebit de strălucitoare și rezistentă la uzură.

Textura sa unică este fină și catifelată la atingere, oferind o senzație de lux și rafinament. Fiecare bucată de piele de bivol Stelvio este caracterizată de un model natural distinctiv, cu nuanțe variate și adânci, care îi conferă un aspect autentic și atrăgător.

Datorită procesului de prelucrare meticulos, pielea de bivol Stelvio este întărită și tratată pentru a rezista în timp și pentru a menține frumusețea sa inițială.

Stelvio NISIP (Sand)

Stelvio GRI (Grey)

Stelvio VERDE (Green)

Stelvio MARO  (Brown)

Stelvio MASLINIU  (Olive)

Stelvio NEGRU (Off Black)

Pielea ecologica (BULL) este formata din fibre microscopice care împreună formează o suprafață foarte plăcută și moale, extrem de eleganta, ușor de întreținuta.

Pielea ecologică Bull este o opțiune sofisticată și eco-friendly pentru cei care doresc să aducă frumusețea și eleganța în spațiul lor. Această piele sintetică de înaltă calitate este inspirată de textura și aspectul natural al pielii de taur, oferind o alternativă sustenabilă și etică la produsele tradiționale din piele animală.

Textura pielii ecologice Bull este remarcabil de autentică, replicând cu precizie detalii precum nuanțele, porii și gradațiile de culori întâlnite în pielea animalului. Cu o finisare netedă și moale la atingere, această piele sintetică îmbină confortul și luxul într-un mod inovator și responsabil.

Bull CAMEL

Bull FOREST

Bull GRAFIT

Bull MARO INCHIS

Bull BROWN

Bull COGNAC

Bull ALBASTRU INCHIS

Bull EUCALYPTUS

Bull GRAPHITE

Bull GRI

Bull LIVER

Bull MOSS

Bull NIAGARA

Bull THYME

Bull BRANDY

Catifeaua si stofa

Orice material textil poate fi folosit pe toate scaunele din colectia noastra. Dar alegerea materialului preferat poate fi uneori destul de dificilă. Suntem bucuroși să vă sfătuim în acest sens și să vă ajutăm cu câteva sfaturi practice.

Catifeaua (ADORE & BONNIE), cunoscută și sub numele de velur, este o țesătură moale și strălucitoare. Țesătura are un aspect luxos și se potrivește bine cu diferite stiluri de interior. Țesătura moale de catifea este confecționată din bumbac țesut cu bucle deschise. Buclele sunt tăiate, creând „păruri” mici care conferă catifelei aspectul său distinctiv.

ANTHRACITE 67

CLAY 84

COPPER 126

DARK GREY 68

DOLPHIN 180

GOLD 132

HUNTER 156

LATTE 211

MOSS 59

NATURAL 01

NIGARA 158

OYSTER 175

PETROL 56

SAND 03

STEEL 149

BLACK 100

GREEN 400

BRICK 312

WALNUT 815

TAUPE 808

Stofa (FUSION), oferă o senzație moale la atingere, având o prindere plină și lânoasă, conferind mobilierului un aspect bogat. Țesătura este caracterizată de nuanțe multicolore, adăugând un plus de diversitate și atracție vizuală.

ARMY 14

BRANDY 127

COPPER 126

CREAM 02

DESSERT 109

STEEL 149

THYME 206

WOOD 108

Stofa (SILINT), aceasta este o țesătură de mobilă, potrivită atât pentru tapițerie strânsă, cât și pentru tapițerie lejeră, rezistentă (tratată cu un finisaj care respinge umezeala) și se poate spăla la mașină la 30 grade. Silent este moale, are o prindere plină și lânoasă, un aspect bogat, iar țesutura are un aspect multicolor.

Stofa (ALPIN), structura de suprafață moale si elegantă a țesăturii de stofa face din fiecare piesa de mobilier un adevărat element de design si bun gust.

Stofa (AMORE), este un material plușat, având o ținută elegantă. Textura materialului este una fină si plăcută la atingere.

Stofa (MITO), este un material textil de înaltă calitate, fabricat din fibre fine și moi, cum ar fi lâna merinos sau casmirul. Este cunoscută pentru textura sa luxuriantă și fină, precum și pentru capacitatea sa de a oferi căldură și confort.

Stofa (BALTIMORE), un material texturat, foarte elegant, caracterizat prin rezistenta si calitate.

SILENT Ash Grey 40

SILENT Dark Grey 68

SILENT Liver 10

SILENT Natural 01

SILENT Bronze 116

ALPINE BEIGE 05

ALPINE ONYX 169

ALPINE STEEL 149

ALPINE THYME 206

ALPINE CHAMPAGNE 106

Amore OCEAN

Amore MUSTAR

Amore KHAKI

Mito ANTRACIT

Mito ASH GRI

Mito BEJ

Mito COGNAC

Mito DESSERT

Mito VERDE

Mito HUNTER

Mito MUSTAR

Mito NATURAL

Mito OTEL

Baltimore BEJ

Baltimore ANTRACIT

Baltimore KHAKI

Baltimore MOUSE

Baltimore PISTACHIO

CULORI PICIOARE

Vopsirea în câmp electrostatic a cadrului de metal de la produsele fabricate de eScaun.ro are avantajul de a oferi un rezultat de o calitate superioară, spre deosebire de tehnica obișnuită. Astfel, se pulverizează un strat de vopsea de o rezistență mai mare, care se distribuie uniform pe suprafața pe care se aplică. Fiind sub formă de pulbere, culoarea nu curge și nici nu apar diferite acumulări care pot să afecteze distribuția acesteia sau aspectul vizual.

Există 3 etape esențiale de care tinem cont în procesul de vopsire electrostatică:

– aceasta începe cu curățarea minuțioasă a suprafeței ce urmează să fie vopsită.
– următorul pas este introducerea obiectului curățat în cabina de vopsire, unde se aplică un strat uniform, bine distribuit.
– in final, obiectul trebuie plasat într-un cuptor special, la temperaturi ridicate, unde este lasăt până în momentul în care vopseaua se usucă și se poate folosi.

O alta metoda se numeste metoda de vopsire in camp electrostatic cu vopsea lichida

Metoda de vopsire cu lichid in camp electrostatic cu vopsea lichida pe baza de solvent sau pe baza de apa s-a dovedit a fi din ce in ce mai folosita, avand un numar mare de avantaje care nu pot fi ignorate.

– se elimina obligativitatea de a folosi un cuptor de polimerizare
– eliminam deci costurile suplimentare
– putem vopsi piese de dimensiuni mari, care nu pot fi introsuse in cuptor.
– timpul alocat vopsirii scade in mod considerabil
– echipamentul de vopsire se poate transporta usor
– pierderile de vopsea sunt aproape inexistente.


Culorile oferite sunt următoarele:

NEGRU 05

BRONZE ANTIQUE

BROWN COPPER

CHAMPAGEN

GRI

MAGNUM

MOCCA

PATINA

OLD BRASS

ALUMINIUM

GOLD

Finisajele lemnului natural de stejar

Lemnul natural de stejar este un material foarte popular, are rezistență ridicată și calități estetice excelente. Textura spectaculoasă și o gamă largă de nuanțe ne permite sa fabricam mese într-o varietate mare de stiluri.

Diferite metode de prelucrare fac posibilă obținerea unei palete bogate de nuanțe calde și reci, cu grade diferite de saturație. Stejarul poate fi întotdeauna recunoscut printr-un model caracteristic bine conturat.

eScaun.ro foloseste la mese urmatoarele tipuri de nuante de stejar și canturi:

Pole Grey

Natural

September

Cinnamon

Basic

Creamy white

Deer brown

Black sky

Blat tesit

Blat standard drept